Tricky Riddles for Kids

3 min read

How many parents agree that riddles are the best way to stimulate your kids’ minds?  This is not only a fun activity to keep the kids busy but also induces learning at home. So put on your thinking caps because we have a list of tricky riddles for kids, that may seem easy but will put your children’s minds to test!

tricky riddle for kids

Tricky Riddles for Kids:

This list of tricky riddles for kids may be as tricky for you! So don’t cheat, don’t spoil the fun, and indulge in some family brain testing session!

1. You cannot come in or go out without me. What am I?

Ans: Door

2. What runs around the garden without moving?

Ans: Fence

3. There’s a one-story house where everything inside is pink walls, pink doors, pink carpets, pin ceilings, pink windows, pink curtains, a pink sofa, and pink tables. What color are the stairs?

Ans: There are none- it’s a one-story house.

4. What can you make that you can’t see?

Ans: Noise

5. What do you answer even though it never asks you questions?

Ans: A Doorbell

6. What falls in winter but never gets hurt?

Ans: The Snow

7. What has hands but cannot wear gloves?

Ans: A Clock

8. What has feet on the inside but not on the outside?

Ans: Shoes

9. What has legs but cannot walk?

Ans: A Table

10. Which room has no door

Ans: A Mushroom

11. Three men were in a boat. It sank, and they all fell in, but only two got their hair wet. Why?

Ans: One was Bald

12. What starts with a T ends with a T and has T in it?

Ans: A Teapot.

13. Who often comes to a picnic but is never invited?

Ans: Ants

14. What can you hold without touching it?

Ans: Your Breath.

15. What can point in every direction but can’t reach the destination on its own?

Ans: Your Finger

16. What goes through towns and over hills but never moves? \

Ans: A River

17. If you give me water, I will die. What am I?

Ans: Fire

18. What can run but can’t walk?

Ans: A Drop of Water

19. It is higher without the head than with it. What is it?

Ans: A Pillow

20. Sometimes I go backward, but often I go forward. I can trip, I can dance, what am I?

Ans: Feet.

21. What do pandas have that no other animal has?

Ans: Baby Pandas

22. I am dirty; I get clean, I can be delicate, I can be rough people often shake me or smack me against my kind. What am I?

Ans: Hands

23. What goes up but never comes down?

Ans: Your Age

24. What is the last thing you take off before bed?

Ans: Your Feet off the Floor

25. What has many rings but no fingers?

Ans: A Telephone

26. People buy me to eat, but they never eat me. What am I?

Ans: Plates and Cutlery

27. What runs but can’t walk?

Ans: A tap

28. What stays in the corner but goes around the world?

Ans: A stamp

29. Can you name four days of the week that began with the letter T?

Ans: Tuesday, Thursday, Today, and Tomorrow

30. You can drop me from the tallest building, and I’ll be fine, but I am destroyed if you fall in the water. What am I?

Ans: Paper

31. Which invention lets you look right through the wall?

Ans: A window

32. The more you take, the more you leave behind.

Ans: Footsteps

33. What question can you never honestly answer yes to?

Ans: “Are you asleep”? How can you answer this with yes if you are asleep?

34. What has a head and a tail but no legs?

Ans: A Penny.

35. What question must always be answered “yes”?

Ans: What does ‘Y’- ‘E’- ‘S’ spell?

Looking for some more riddles? Solve Best Riddles for Kids

Responses (0)

Please check a captcha

Want curated content sharply tailored for your exact stage of parenting?

Discover great local businesses around you for your kids.

Get regular updates, great recommendations and other right stuff at the right time.

cookie

Our site uses cookies to make your experience on this site even better. We hope you think that is sweet.